Ungdomsledare till Equmeniakyrkan Ingarp

Equmeniakyrkan Ingarp är en aktiv och växande landsbygdsförsamling på småländska höglandet mellan Eksjö och Vetlanda. Församlingen har 208 medlemmar. Vi är en församling med Kristus i centrum. Barn- och ungdomsarbetet har hög prioritet och församlingen har anförtrott detta arbete åt Equmenia Ingarp, som bedriver ett omfattande barn- och ungdomsarbete för alla åldrar med bland annat barntimmar, idrott, scout (Spårare, Upptäckare och tonårsscout), söndagsskola och tonår. Församlingen har flera körer. Ingarps ungdomskör samlar många av traktens ungdomar.

Under tiden Joel, en av våra pastorer, är tjänstledig söker vi en ungdomsledare. Varaktighet 1 år, från september 2019 till september 2020, med möjlig förlängning ytterligare ett halvår under hösten 2020. Önskad tjänstgöringsgrad är 75%, men det kan diskuteras.

Din huvuduppgift är att vara en inspirerande och sammanhållande kraft i ungdomsarbetet. Du är bra på att se behov och komma med egna initiativ. Vi vill att du har ett stort engagemang för människor och särskilt ungdomar. Församlingens gudstjänster är viktiga pulsslag i församlingens liv och har du möjlighet att medverka med predikan då och då är det en fördel.
Vi vill att du har fullgjord gymnasieutbildning och ser gärna att du parallellt med ditt arbete är en del av södra Vätterbygdens ungdomsledarutbildning, ungdomsledaråret (SVF_Ungdomsledaråret).
Du har en kristen tro och naturligtvis vill vi att du ska vara beredd på att arbeta kvällar och helger och du ska ha körkort.

Du får samarbeta med många engagerade ledare, pastor och styrelserna för Equmenia och församling. Är du intresserad av att jobba i en aktiv församling med en välfungerande struktur, där det också finns öppenhet för nya intryck och uttryck? Tveka inte att ta en kontakt!

Välkommen med dina ansökningshandlingar inklusive CV till personalrådet, e-postadress saldneranders@gmail.com.

Kontaktperson är pastor och församlingsföreståndare Johanna Fredrixon som nås på telefon 076-3219197 eller e-post johanna@ingarpsmissionskyrka.se

Publicerat den 28 juni