17-20 okt - Vid brunnen - Retreat och samtalsdagar för kvinnor

Kuvarp 17-20 oktober

Jesus svarade: ”Den som dricker av det här vattnet blir törstig igen. Men den som dricker av det vatten jag ger honom blir aldrig mer törstig. Det vatten jag ger blir en källa i honom, med ett flöde som ger evigt liv.” Kvinnan sade till honom: ”Herre, ge mig det vattnet.”
Joh 4:13-14

Du inbjuds att under några dagar gå in i retreatens stillhet och eftertanke, för att i mötet med andra och med Gud bli påfylld och stärkt. Texten om Jesus möte med den samariska kvinnan vid Sykars brunn leder oss in retreaten och samtalet med Gud och oss själva.

Kuvarp är en vacker och rofylld plats, mitt i den småländska naturen. Det finns gott om möjligheter att promenera i skogen och hitta tillbaka till lugnet, bönen och reflektionen.
Vi inleder dagarna med tystnad, för att sedan under lördagen ge mer utrymme för samtal i grupp utifrån det som uppstår i mötet mellan det egna livet och bibeltexten.
Under retreaten finns det också möjlighet att få personlig vägledning och samtal.

Torsdag 17 okt
18.00 Drop-incheckning och kvällsmat
20.30 Introduktion till retreaten
21.30 Aftonbön, tystnaden inleds. Kvällsfika.

Dagarna innehåller förutom måltider; textintroduktioner, bön, nattvardsfirande, tid för egen reflektion, möjligheter till kreativt skapande, stunder vid den öppna brasan, promenader …

Söndag 20 okt
08.00 Morgonbön
08.30 Frukost och städning
ca 10.00 Förmiddagskaffe, avslutning och hemfärd

Retreaten genomförs som ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Höreda församling, och Equmeniakyrkan Ingarp och den leds av Hanna Alenius, präst, tel 0381-662451 och Johanna Fredrixon, pastor, tel 076-3219197.

Kostnad för dagarna är 1000:-/pers. Om kostanden är ett problem så hör av dig, så försöker vi att lösa det i samråd.

Du bor i enkelrum. Egna lakan och handduk medtages.
Du tar dig till Kuvarp på egen hand, men uppmuntras att i möjligaste mån samåka med andra. Deltagarlista och mer praktisk information om dagarna får du efter anmälan.

Du anmäler dig till retreaten senast den 22 september genom att maila namn, kontaktuppgifter och eventuella allergier till johanna@ingarpsmissionskyrka.se
Det finns ett begränsat antal platser till retreaten så principen ”först till kvarn” gäller.

Hör av dig om du har några frågor!

Publicerat den 5 juni