Du är här:Start > Aktiviteter > Undervisning

Alpha-kurs

LIVET ÄR VÄRT ATT UTFORSKA

Vad är Alpha?

Alpha-kursen är öppen för alla intresserade i att upptäcka vad kristendomen handlar om. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet.

Vem är Alpha för?

Alpha-kursen är främst avsedd för personer som inte är kyrkobesökare och är öppen för alla som vill delta.

Varför delta i Alpha-kursen?

Gästerna kommer på Alpha-kursen av många olika skäl. En del vill undersöka om Gud finns och vissa har frågor de vill diskutera. Många gäster har aldrig varit i kyrkan och andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de aldrig haft en personlig förståelse av den kristna tron.

Hur Alpha fungerar

Alpha-kurser är baserade runt små grupper om cirka tolv personer, ledda av en ellr två värdar vars roll är att underlätta och uppmuntar till diskussioon. Kurser variera i storlek och kan hållas under morgonkaffet eller under en lunchrast. Men valigast är kvällskurser som varar cirka två timmar.

Alpha-kurs veckoformatet

Alpha-kursen varar under tio veckor, med en dag eller helg i mitten. Varje session inleds med en måltid eller förfriskningar, sedan följer ett kort föredrag där man tittar på en ny aspekt av den kristna tron varje vecka. Detta följs av en tid för diskussion, där gästerna kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.

Det kostar inget att delta i Alpha-kursen, även om kurserna kan begära ett bidrag till mat.

När och var

Kurs: Alpha-grundkurs i kristen tro
Tid och datum: Onsdagar kl 18:30 - 20:15, start 3/2 2016 med prova-på-gång
Plats: Kyrkbacksgården vid Eksjö kyrka
Övrigt: Kursen arrangeras gemensamt av alla kyrkor i Eksjö.
Vill du veta med, kontakta Josefine Lindström (0381-66 23 10)

Johanna Fredrixon

Pastor och församlingsföreståndare (föräldraledig till och med augusti 2018)

johanna@ingarpsmissionskyrka.se